Belgische Informatica-olympiade

Programmeren, algoritmiek en logica.

Laatste nieuws

Resultaten halve finale 2015 online

 30 Nov 2014
 Joachim Ganseman

De resultaten van de halve finale van editie 2015 van de Belgische Informatica-olympiade zijn bekend. 25 finalisten mogen in mei naar Brussel om zich met elkaar te meten in de finale, maar eerst krijgen zij enkele voorbereidende lessen aangeboden en worden ze in de aanloop naar de finale ook online begeleid. De volledige lijst met finalisten staat hier online, vergezeld van enkele interessante weetjes.

Alle deelnemers hebben ondertussen een email ontvangen met hun score en of ze gekwalificeerd zijn voor de finale. Omwille van de nieuwigheden in het reglement, was de halve finale dit jaar moeilijker dan de voorgaande jaren. We willen dan ook alle deelnemers uitdrukkelijk feliciteren met hun resultaten, het was zeker geen sinecure. Wie dit jaar niet geselecteerd werd voor de finale en nog geen laatstejaars is, nodigen we alvast uit om volgend jaar deel te nemen aan een nieuwe editie van deze wedstrijd, met nieuwe vragen!


Halve finale - nu wachten op de resultaten!

 25 Nov 2014
 Joachim Ganseman

De halve finale van beOI 2015 vond plaats op 19 november in 11 regionale centra doorheen het hele land. De vragen en antwoorden van deze editie staan nu online, je kan ze terugvinden in het vragenarchief.

We verwachten de resultaten beschikbaar te hebben ergens tussen woensdag 3 en vrijdag 5 december. Elke deelne(e)m(st)er zal eerst een email krijgen met de score die hij/zij behaald heeft en zijn/haar positie in het eindklassement. De lijst met finalisten wordt daarna gepubliceerd op deze website.


BeOI 2015 gaat van start!

 28 Sep 2014
 Joachim Ganseman

De Belgische Informatica-olympiade, editie 2015, gaat van start! De eerste ronde vindt plaats op woensdag 19 november 2014 (14u30-17u30). Je kan je vanaf nu inschrijven om mee te doen in één van de 11 regionale centra. Vanaf dit jaar kan je ook in Kortrijk terecht!

Dit is de vijfde opeenvolgende editie van deze wedstrijd en we voeren dit jaar heel wat veranderingen door. Lees daarom zeker en vast het reglement opnieuw. Een samenvatting:

  • De halve finale blijft net zoals de vorige jaren. Je moet niet kunnen programmeren om deel te nemen, en als je het wel kan, aanvaarden we zowat alle belangrijke programmeertalen!
  • Jongere deelnemers krijgen een bonus op de halve finale, al naargelang hun studiejaar.
  • De finale verhuist naar de lente (datum nog te bepalen). Ze zal volledig aan de computer verlopen, het papieren deel wordt afgeschaft. De enige toegelaten programmeertalen op de finale zullen C++ en Java zijn.
  • Er worden slechts 20 tot 30 personen toegelaten tot de finale. Zij krijgen een veel intensievere begeleiding ter voorbereiding op de finale, waaronder lessen in C++ of Java, algoritmiek, en competitief programmeren.
  • De finale zal direct uitmaken wie België mag vertegenwoordigen op de Internationale Olympiade Informatica (IOI), in 2015 in Kazachstan.

Tot slot verwelkomen we altijd graag sponsors voor dit schooljaar! Bedrijven, organisaties of scholen die de promotie van informatica bij jongeren een warm hart toedragen en graag een prijs aanbieden of financieel steunen, nodigen we uit om contact op te nemen!


Het Belgische IOI-team is terug uit Taiwan

 27 Jul 2014
 Joachim Ganseman

De Belgische delegatie kon in 2014 helaas geen medailles wegkapen op de Internationale Olympiade Informatica, maar het was wel opnieuw een unieke ervaring voor onze 4 teamleden.

Op een totaal van 311 deelnemers uit 81 landen en op een maximum van 600 punten, plaatste Damien Galant zich als beste Belg op de 184e plaats met 174 punten, Jorik Jooken eindigde op de 231e plaats met 101 punten, Damien Gonze op de 248e plaats met 84 punten en Robbe Derks op de 256e plaats met 78 punten.

Vorig jaar was het resultaat dan wel beter, maar let wel dat de teamleden toen door de wol geverfd waren. Dit jaar namen alle leden van onze ploeg voor de eerste keer deel aan deze competitie op extreem hoog niveau. De 14-jarige Damien Galant zette daarbij een erg veelbelovend resultaat neer, en maakt kans om de volgende jaren opnieuw naar IOI te gaan om dan voluit voor een medaille te gaan.


Volg de Belgische delegatie op IOI 2014!

 13 Jul 2014
 Joachim Ganseman

Van 13 tot 19 juli neemt de Belgische delegatie deel aan de Internationale Olympiade Informatica in Taipei, Taiwan. Gedurende de hele week kunt u ons volgen op Twitter (@beoi_nl) of Facebook. Er worden regelmatig foto's gepubliceerd op onze Facebook-pagina.

Tijdens de wedstrijddagen (15 juli en 17 juli) zijn de scores van onze deelnemers live te volgen op de website van de IOI.